Friday, 28 February 2020

Rotikawah

Roti Kawah Creamcheese
-Timbang Doh 50g
-Rounding
-perap 15minit
-canai & letak dlm cup
-tebuk/tekap lubang
-Kembang 45-50minit
-tekan bhgian tengah Doh
-sapu susu cair
-tabur dgn Buttermilk Crumble
-paip dgn CREAMCHEESE CREAM
-Bakar Pada Suhu 200 atasbawah/20minit

Resepi Buttermilk Crumble
Susu Tepung 10g
Butter 35g[Mesti sejuk peti Ais]
Tepung Gandum 50g
Gula Kastor 50g

Gaul guna Tangan saja:
Campur Butter +Tepung Gandum
Masukkan Gula Kastor
Akhir skali masukkan susu tepung supaya adunan senang membentuk gumpulan2 kecil
-Gelek dgn kedua tapak tangan

Resepi Creamcheese Cream:
Creamcheese 125g
Gula Aising 35-40g
Whipping Cream 25g
-Pukul creamcheese dgn gula Aising hingga halus
-Masukkan whipping Cream,pukul hingga sebati
-Masukkan dlm Piping Beg.
#Adunan ini boleh diguna utk 10bun bersaiz doh 50g

No comments:

Post a Comment